"Ars Musica" Zenebarátok Egyesülete

Az “Ars Musica” Zenebarátok Egyesülete 2013-ban alakult Székesfehérváron. Az egyesület célja Székesfehérvár zeneszerető polgárainak lehetőséget biztosítani egy olyan közösség kialakítására, ahol a zenehallgatáson túl zenei ismereteiket is gyarapítani tudják, és ahol a zenével és a társművészetekkel kapcsolatos véleményüket megoszthatják hasonló érdeklődésű emberekkel.

Ennek megfelelően egyik tevékenységi területük a zenei ismeretterjesztés. Rendezvényeik között szerepelnek fiataloknak szóló játékos zeneirodalom-órák, felnőtteknek szóló tudományos előadások, beszélgetések és koncertek. Ezen alkalmak segítségével az érdeklődő zenebarátok bepillantást nyerhetnek a zenetörténet különböző korszakaiba, műfajok és zeneszerzők műhelytitkaiba.

Az egyesület célja továbbá, hogy megfelelő hátteret biztosítson a tagjaiból álló Ars Musica Vegyes Kar működéséhez. Fontos, hogy az énekelni tudó és szerető amatőr muzsikusoknak lehetőségük legyen a közös éneklésre, ahol a Kodály-koncepció szellemében fejleszteni tudják zenei képességeiket, gyarapíthatják tudásukat. A kórus elsősorban Székesfehérváron és környékén lép fel, de élénk kapcsolatot ápol más együttesekkel a határon innen és túl.